Passiflora       passifloracoccinea      Passiebloem

             passiflora site Henk Wouters  Alles over passiebloemen              

     Welkom op mijn passiflora site. Alles over mijn passiebloem  hobby, meer dan 800  foto's, soorten en nieuwe hybriden  Ik geef  mijn passiebloemen automatisch water met het tropf blumat systeem waardoor mijn planten  beter groeienen ik minder plant uitval heb.++++++++"

  Email over passifloras en passiebloemen    bezoek onze uitgebreide fotogalerij met meer dan 800 passiflora foto's     Het overzicht van mijn geregistreerde passiflorahybriden     links naar ande passiflora sites    passiflorakwekers en zaadleveranciers van passiebloemen     Hier vindt u kweek tips maar ook alles over de  verzorging,  het stekken en beschrijving van passiebloemen       

Genoemd naar onze prinses: Passiflora AmaliaDeze geurige hybride bloeit rijk maar heeft wel een goede verzorging nodig. Passiflora Corry RooymansMet dank Aan Miquel Molinari voor het gebruik van de foto. Deze passiflora is nog niet in cultuur en groeit in het wild in Venezuela: Passiflora spinosaDit is de meest winterharde passiebloem voor het nederlandse klimaat.  P. constance Elliott.Wellicht één van de grootste passiebloemen ter wereld. Door mij gekweekt. Passiflora Grandioso met bloemen van 17 cm doorsnede.Zeer geurend met heerlijke vruchten. De tropische Passiflora Alata.

              Henk's PASSIFLORA Site   Welkom

Hier, in het limburgse  Weert kweek ik ongeveer 250 soorten Passifloras.  Van oktober tot mei overwinteren de passiflora's in onze kleine kas met verschillende temperatuur niveaus. Ik ben lid van de Passiflora society internationaal welke o.a. als doelstelling het in stand houden van zeldzame passiebloem soorten heeft. Een andere passie is het kweken van nieuwe  hybriden. Op deze site kunt U  o.a. mijn nieuwe passiflorahybriden bekijken. Kweken ( zie Tips) van  hybriden  is een erg tijdrovende bezigheid en het resultaat is meestal pas na drie jaar te bekijken. Via internet onderhoud ik kontakten over de gehele wereld, met name zuid amerika waar de meeste passiebloemen groeien. Deze contacten hebben er toe bijgedragen dat ik enkele passiflora soorten  in kultuur heb kunnen brengen en enkele nieuwe soorten heb ontdekt.. U kunt  de fotogalerij bekijken met meer dan 800 foto's. Niet alles in de fotogalerij is onderdeel van mijn  passiebloem kollektie en niet alle foto's zijn door mij gemaakt. interessant is ook de passiebloemlegende, klik hier.

Water geven doe ik automatisch met het tropf blumat systeem, kostenbesparend en betere plant verzorging en konditie van mijn passiflora 's. Ik ben erg tevreden over het blumat systeem dat nagenoeg voor alle kuipplanten een uitkomst is.  De planten doen het erg goed. meer info over blumat  via onderstaande link naar www.blumat.nl

         water geven met een optimaal systeem

             Zie ook www.passiebloemen.nl                                     

                          Veel kijkplezier,    Henk Wouters.

                           

 

 

 

 

klimplanten, maar ook een link naar de mooiste palm voor nederland