jubaea chilensis ook wel jubaea of jubea chilensis genoemd  

         S'werelds meest winterharde  vederpalm                                     Jubaea Chilensis

   Deze uiterst zeldzame winterharde palmboom komt uit Chili. Het is een langzame groeier die op den duur een enkelvoudige massieve stam vormt.  Er groeien al oude exemplaren in Frankrijk en ook in Locarno staat een indrukwekkend exelmplaar. De laatste strenge winters in Frankrijk doorstonden deze jubeae chilensis zonder problemen. Een redelijke plant heeft dan ook een winterhardheid tot - 15 graden.   Een volwassen plant met een stam van 3 meter is al snel méér dan 100 jaar oud. De dikke stam en de tot 8 meter grote kruin van de jubea zijn een lust voor het oog. In Chili is deze plant beschermd en mogen ze uitsluitend met vergunning gerooid worden.  Sinds kort is het beperkt  mogelijk om deze kanjer onder de palmen uit Chili te importeren. Zie onderstaande foto's.   

   

 

 Foto linksboven een jubaea met een ca 3 meter stam en een gewicht van ca 7 ton. Rechtsboven jubaea chilensis van 18 jaar oud. Onder links een reus van ca 7 meter.

Er zijn diverse maten leverbaar vanaf ca 15 jaar oud tot grote exemplaren die U uit kunt zoeken en  dan speciaal voor U geïmporteerd worden. Graag vertellen we U méér.

Boshoverweg 35 A   6002 AL  Weert        

   Bloemerstraat 6    6031 NW Nederweert  info@barteljo.nl

 

 

Hit Counter