Winterharde Palmen

         S'werelds meest winterharde  vederpalm                                     Jubaea Chilensis

   De palm met de dikste stam komt uit Chili. Door zijn langzame groeiwijze is deze mooie jubaea  behoorlijk vorstbestendig.  In  Frankrijk en ook in Locarno staan enkele indrukwekkende chilensis  exemplaren. Met een weinig bescherming tijdens strenge winters past deze palm ook goed in ons klimaat. Een redelijke plant heeft  een winterhardheid tot - 15 graden.   Een jubaea met een stam van 3 meter is al snel méér dan 100 jaar oud. De dikke stam en de tot 10 meter grote kruin van de jubea zijn een lust voor het oog. In Chili was deze plant bijna uitgestorven.  Nu zijn ze beschermd en mogen ze uitsluitend met vergunning gerooid worden.  Sinds kort is het voor ons  beperkt  mogelijk om het neusje van de zalm onder de palmen uit Chili te importeren. Zie onderstaande foto's.   

   

 

 Foto linksboven een jubaea met een  stam van ca 3 mtr en een gewicht van ca 7 ton. Rechtsboven jub. chilensis van 18 jaar oud met een gewicht van ca 350 kg.  Onder links een reus van ca 7 meter.

De palmen zijn leverbaar vanaf ca 10 jaar oud tot grote exemplaren die U uit kunt zoeken en  dan speciaal voor U geïmporteerd worden. Hebben we uw interesse gewekt?, neem dan vrijblijvend  kontakt met ons op.  Uiteraard bent U bij Barteljo ook op het juiste adres voor de andere palmsoorten zoals trachycarpus fortunei , butia capitata, enz.

 

   Bloemerstraat 6    6031 NW Nederweert  info@barteljo.nl

 

 

Hit Counter