search headphones shopping-cart drawing blank-file
star color color-1 shop flash phone truck shopping-cart search hollandaluminum

Shades

Shades bestaan uit twee lagen stof waartussen lamellen verlijmd zijn. Door het zachte voile waartussen de lamellen zweven, komt het licht zacht gefilterd binnen. Passend in elke woonstijl stralen de stoffen het zachte licht uit voor een bijzondere effect. Tegenwoordig zijn er nieuwe technieken waardoor een Shade uit één stuk geweven kan worden. Deze Aziatische vinding heeft voor een verfijning van het product gezorgd. Het zijn 100% polyester raamdecoratie stoffen welke een hoge kleurechtheid bezitten en geweven door één van s’-werelds topfabrikanten. Ze zijn bovendien ook krimpvrij en vochtbestendig. Bekijk onze shades in onze raamdecoratieshop.

Onze webwinkels met shades

Logo van raamdecoratieshop.nl Logo van raamdecoratieshop.be

Shades speciaal op maat gemaakt

Elke Shade wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. De 10 trendy kleuren met een goede doorkijk naar buiten functioneren niet alleen als jaloezie maar ook als vitrage. De lamelbreedte van de gordijnen is 55 mm. De aluminium cassettes waarin de stof oprolt zijn zowel in een rechte als ronde vorm in maar liefst zes kleuren beschikbaar. De bediening geschiedt met een ketting in plaats van een koord. Je kunt zelfs kiezen voor een elektrische bediening zowel op batterij, 230V of geschakeld. Montage is eenvoudig door de slimme clips die zowel tegen het plafond als op de wand/raam gemonteerd kunnen worden. Onze eigen Hewo® shades worden gemaakt in eigen fabriek te Weert waar vroeger ABN Luxaflex was gevestigd. Omdat we zelf producent zijn kunnen we je shade helemaal op maat naar jouw wensen bouwen tegen een zeer scherpe prijsstelling. Maak je keuze uit tien kleuren zoals wit, gebroken wit, grijs en zwart.

Shade van buiten geizen

Ik houdt van licht. Zijn Shades hier geschikt voor?

Ben je op zoek naar een raambekleding met een grote lichtdoorlaat voor een heldere ruimte? Met shades regel je zelf de lichtdoorlaat, de doorkijk en kun je de zon buiten houden. De lamellen zijn als ze horizontaal zijn nog geen centimeter dik en het licht kan zo ongehinderd de kamer binnen. De twee lagen voile vitrage zorgen ervoor dat men overdag niet zomaar binnen kan kijken terwijl je zelf wel goed naar buiten kunt kijken. Kantel de lamellen om de lichtinval, het zonlicht en je privacy te regelen.

Shade van buiten geizen

Houdt de zon en warmte buiten

Lichte kleuren reflecteren het zonlicht en nemen minder warmte op. De twee lagen voile waartussen de lamellen zweven werken als een soort luchtbuffer. Bij grote woonkamer ramen kan het enkele graden uitmaken binnen. Kies je voor zwarte Shades dan moet je weten dat er méér warmte opgenomen wordt. Zwart is momenteel erg trendy en het is tijdloos. Zwart reflecteert dus minder licht en maakt het ook donkerder binnen. Het kan juist de bedoeling zijn om het felle licht buiten te houden. Dan zit je met een donkere kleur shade goed.

Elektrische bediening van Shades

Wil je graag in plaats van een kettingbediening comfortabel de shades elektrisch uitgevoerd hebben. We bieden je hiervoor verschillende opties. Zó kun je kiezen voor een batterijmotor of een 230V motor die draadloos bediend worden met een afstandsbediening maar ook in combinatie met de Brel Hub via een app op je smartphone of via een spraakassistent. Je kunt dan zelf programma’s instellen voor het openen of sluiten van de shades. Daarnaast is er een schakelmotor voor bekabelde schakelaars of domotica systemen.

Eigenschappen van Shades

Shades zijn uit één stuk geweven en je moet rekenen met de volgende eigenschappen.

  • Shades zijn gemaakt om niet volledig sluiten. Bij horizontale doorkijk kun je er in gesloten toestand niet door naar binnen kijken. Kijk je van buiten schuin naar beneden, dat kun je tussen de lamellen door naar beneden toe iets naar binnen kijken.
  • Twee shades naast elkaar sluiten zelden hetzelfde. In open toestand lopen de lamellen wél door.

Het zijn eigenschappen die geen belemmering hoeven te zijn maar inherent aan de complexe productie van de stof.

Shade van buiten geizen

Onderhoud shades

Onze shades zijn gelukkig gemaakt van 100% polyesther enkunnen op de volgende wijzen worden gereinigd.

  • ⦁ Met een stofzuiger voorzien van een zachte borstel. Wij adviseren om elke twee maanden de shade te stofzuigen. Dit kan heel eenvoudig. Mochten er zich insecten in de tunnels bevinden, dan kunnen deze eenvoudig met de stofzuiger en borstel naar de zijkanten worden gesleept en opgezogen worden. Je kunt ze ook met een föhn naar de zijkant blazen. Sluit het gordijn en stofzuig de shade volledig.
  • Ultrasone reinigen. Er bestaan gespecialiseerde bedrijven waar je de shade ultrasone kunt laten reinigen. Dit proces gaat door middel van geluidsgolven. De kosten voor deze procedure zijn vrij hoog en kosten vaak niet veel minder dan een nieuw doek te laten plaatsen.
  • Vlekjes kunnen voorzichtig met een vochtig doekje worden behandeld. Let op als ze op het voile zitten dat u zachtjes wrijft.

Interesse?

Bekijk onze collectie shades een maak online een prijsberekening. We bezorgen gratis door geheel Nederland en België.