search headphones shopping-cart drawing blank-file
star color color-1 shop flash phone truck shopping-cart search hollandaluminum

Houten jaloezieën op maat voordelig

Houten jaloezieën zijn gemaakt van natuurlijke houtsoorten. Ze stralen warmte en luxe uit. De diverse houtnerf en borstel structuren geven een houten jaloezie een eigen stijl. De lichtinval kun je optimaal reguleren voor een smaakvol interieur. Ben je op zoek naar nieuwe horizontale jaloezieën? Bij HEWO Raamdecoratie kun je ze naar jouw wens op maat laten maken. Vanwege het grote aanbod in hout en structuren past er altijd wel eentje bij jouw inrichting. Houten jaloezieën zijn er met een lamelbreedte van 25 en 50 mm en kunnen al dan niet worden gekozen met ladderband voor een knus shutter effect. Interesse? Bereken je prijs in onze webshops.

Onze webwinkels met houten jaloezieen

Logo van raamdecoratieshop.nl Logo van raamdecoratieshop.be

Alle HEWO jaloezieën op maat gemaakt

Zoek je een perfecte pasvorm, een jaloezie van hoge kwaliteit en ook nog betaalbaar? Voor elk raam vind je bij ons een oplossing. De mooie goed gedroogde kwartier gezaagde houtsoorten zoals lindehout/basswood, en de gelaagde bamboe jaloezieën zorgen ervoor dat het hout minder werkt en dus stabieler blijft. Zo weet je dat de jaloezieën van HEWO van uitstekende kwaliteit zijn. Alle houtsoorten worden op gecertificeerde wijze gewonnen.

Houten jaloezie geborsteld

Tot welke breedte leveren jullie?

De maximale breedte van houten jaloezieën wordt voornamelijk bepaald door de houtsoort en het soortelijk gewicht. Basswood is lekker licht en kan tot ver boven 3 meter breed worden gemaakt. Je vindt ze in onze Woods XL serie. Bamboe daarentegen kan tot minder grote breedtes worden gemaakt omdat de lamellen geperst worden. De breedte van bamboe is beperkt tot 240 cm.

Waarom zou ik ladderband kiezen voor mijn houten jaloezie?

Standaard worden houten jaloezieën voorzien ban ladderkoord. Dit komt heel ruimtelijk over en de jaloezie wordt nauwelijks in vlakken opgedeeld voor het raam. Landelijke interieurs verlangen vaak méér knusheid. Dan kun je de jaloezie op een Shutter laten lijken en kiezen van ladderband. Er zit dan een brede stofstrook van 25 of 38 mm over het ladderkoord en de jaloezie wordt duidelijk opgedeeld en verticale smallere vlakken. Ladderband wordt van oorsprong gebruikt om de gaatjes waar het optrekkoord door loopt af te dekken. De jaloezie houdt dan méér licht tegen. Je kunt ladderband kleurend bij je houtsoort kiezen maar ook een contrastrijke tegenkleur gebruiken. Als voorbeeld geven we een witte jaloezie met zwart ladderband dat heel trendy is. Heeft je raam van oorsprong al veel vlakken?, dan is het wellicht verstandiger om géén ladderband te kiezen om het niet te druk te maken.

Houten jaloezie met ladderkoord

De boven bak wordt mooi weggewerkt door een houten sierlijst. Alle jaloezieën kunnen desgewenst van een zij geleiding worden voorzien als de jaloezie op een raam of deur wordt gemonteerd. Bij 50 mm jaloezieën kun je ook kiezen voor ladderband. Hiermee geef je de jaloezie een echt shutter effect en krijgt deze een knusser uiterlijk.

Houtsoorten jaloezieen

Hoe bedien je een houten jaloezie en wat zijn de eigenschappen?

Het bedienen van een houten jaloezie doe je met koorden. Het optrekken gaat zwaarder dan bij een aluminium jaloezie. Ook heeft hout een grotere pakkethoogte als deze opgetrokken is ten opzichte van aluminium. De overige koorden zijn voor het tuimelen van de lamellen. Deze worden altijd sluitend gemaakt met de lamellen aan de binnenzijde. Je kijkt er dan ook het mooist tegenaan. Houten jaloezieën sluiten minder goed dan aluminium lamellen omdat ze dikker zijn en de lamellen niet gebogen zijn zoals bij aluminium.

We hebben een groot assortiment horizontale jaloezieën. Blader eens op je gemak door onze collectie en laat je inspireren wat bij HEWO Raamdecoratie allemaal mogelijk is. Heb je vragen, dan staan onze binnenhuis adviseurs graag voor je klaar met passend advies. Je horizontale jaloezie wordt volledig op maat geleverd. Je hebt deze met behulp van de gemakkelijk te monteren montagebeugels snel bevestigd zodat je lekker kunt gaan genieten van je raamdecoratie. Je vindt onze jaloezieën hier:

WEBSHOPS